More

  Alarm, zonat e Shqipërisë që po boshatisen nga banorët

  Në zhvendosje të përhershme drejt qyteteve të mëdha ose jashtë vendit. Lëvizjet e shqiptarëve vijojnë me ritme të vrullshme prej rreth 3 dekadash tashmë.

  Të dhënat e fundit të institutit të statistikave tregojnë se qytetet e vogla po boshatisen, teksa po popullohen me ritme të larta Tirana, Durrësi dhe Vlora.

  Vetëm në kryeqytet jetojnë sot 895 mijë banorë ose 31.3% e totalit të popullsisë. Ekspertët shpjegojnë se nevojiten investime dhe politika mbështetëse për shtrirjen e zhvillimit edhe në zonat e tjera të vendit, si një formë për të përmirësuar jetesën dhe penguar zhvendosjet.

  Të dhënat e INSTAT tregojnë se qytetet që po boshatisen janë Kukësi që ka sot 77 mijë banorë dhe Gjirokastra me vetëm 61 mijë.

  Lajmet e fundit
  Lajme të ngjashme

  PËRGJIGJU

  Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
  Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu