Categories: Lajme

Historianët: Serbia po e humbet betejën për UNESCO

Konferenca e Përgjithshme e Organizatës së Kombeve të Bashkuara për Arsim, Shkencë dhe Kulturë (UNESCO) të martën i ka nisur punimet dhe e ka aprovuar agjendën në tërësi.

Pjesë e saj është edhe kërkesa për pranimin  Kosovës në UNESCO. Historianët kanë shprehur optimizëm se Kosova do të bëhet pjesë e UENSCO-s dhe , sipas tyre, Serbia është duke bërë përpjekje të kota për të penguar këtë rrugëtim.

Pranimi i Kosovës në këtë organizatë pritet të hidhet në votim më 9 nëntor.

Frashër Demaj ka thënë se institucionet vendore do të duhej që me elokuencë diplomatike ta vazhdojnë punën në mënyrë që Kosova të anëtarësohet pa bujë të madhe në këtë organizatë.

“Serbia, si gjithmonë, në çdo aktivitet ndërkombëtar që është në interes për Kosovën, mundohet ta pengojë si dhe t’ia bëjë të pamundur anëtarësimin në këto institucione të rëndësisë së veçantë, pa e kuptuar ende që Kosova është shtet i pavarur dhe ka njohje ndërkombëtare nga rreth 108 shtete”, ka thënë ai.

“Secili anëtarësim i Kosovës mund të ketë kosto si dhe vështirësi, e probleme të ndryshme, por anëtarësimi i Kosovë nëpër institucione  të rëndësisë së veçantë ndërkombëtare, siç është rasti i UNESCO-s, është çështje kohe”, ka thënë ai.

SHQIP

Founder and CEO në shqip.info / Ideues dhe krijues për shqip.info! Më moton : Shqipëria do të jetë më pranë jush gjithmonë!

Recent Posts

Kush ishte AKILI ? Vetëm gjuha jonë Shqipe, di të zgidhë enigma të tilla!

Nga Aleksandër Hasanas (Mili Butka) Kush ishte AKILI dhe pse quhej ashtu? Vetëm gjuha jonë…

20 hours ago

Shqipja, nëna e gjuhëve indo-evropiane

Në librin e saj “Roli pellazgo-ilir në krijimin e kombeve dhe gjuhëve” historiania Elena Kocaqi…

24 hours ago

Lufta e Trojës ishte luftë Pellazgo – Ilire

HISTORIA FLET NËSE DIJMË TA SHKRUAJMË Lexim i librit, të Prof. as. dr. Elena Kocaqit…

1 day ago

Ngjashmëria e gruas etruske me atë shqiptare të ditëve të sotme

Populli etrusk mund të cilësohet si një nga popujt më të lashtë dhe më enigmatik…

4 days ago

Mbiemri {Epiteti} rrjedha burimi i saj Etimologji.

Zhvillimi i mbiemrave tek shqiptarët fillon prej shek. XII- e në vijim. Nga : Aleksander…

4 days ago

Si u hodhën bazat e lirisë akademike në universitetet e Parisit?

Nga: Aurel Plasari Me titullin “Mëmë e shkencave” (Parens Scientiarum), njihet bulla e lëshuar në…

6 days ago