Më shum

  Mes ujit dhe pa ujë. Vetëm gjysma e banesave të Shqiptarëve kanë kanalizime

  Shqipëria është një nga vendet me burimet ujore të pasura, por fatkeqësisht, përveç rastit të qytetit të Korçës, qytetarët e tjerë të vendit nuk arrijnë të kenë ujë pa ndërprerje në shtëpitë e tyre.

  Sipas Entit Rregullator të Ujit, shqiptarët furnizohen me ujë të pijshëm më pak se 12 orë në ditë, ndërkohë që 2/3 e ujit që hidhet në rrjet nuk sjell të ardhura, praktikisht nuk faturohet.

  Shqipëria ka 57 shoqëri ujësjellës-kanalizimesh. Problematika reflektohet në të gjitha qytetet dhe konfirmohet nga banorët e Lushnjes, Durrësit, Shkodrës, Fierit dhe Vlorës.

  “Në orën 5 vej zilen, tani e merr me pompë, pa pompë nuk vjen. Në Durrës kam plot unë, ka ujë deti. Ka ndërprerje, por mbi të gjitha është papastërtia e ujit”, thonë banorët.

  Nëse nuk banon në kat të parë, zgjidhja janë depozitat në tarracë apo në bodrume për pallatet e reja.

  Enti Rregullator i Ujit thotë se në vitin 2018, 78% e popullsisë mbulohet nga furnizmi me ujë, ndërkohë që mbulimi me kanalizime nuk i kalon 52%, tregues i një cilësie jo të mirë të jetesës.

  Reforma territoriale duhet të kishte shërbyer edhe në këtë drejtim, por deri tani sektori i ujësjellës-kanalizimeve ka një performancë të dobët shërbimi.

  Latest news

  Cohu Shqiptar!

  Në këmbë o Shqiptar që vendin tuaj e doni, Pash atë gjak që kanë derdh t´parët fjalën...

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  Related news

  Cohu Shqiptar!

  Në këmbë o Shqiptar që vendin tuaj e doni, Pash atë gjak që kanë derdh t´parët fjalën...

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here