Categories
Histori Shqipëria

Kur lindi kalaja e Gjirokastrës nga Marin Mema

Jo pak herë kur është shkruar për kalanë e Gjirokastrës është gabuar, duke e zbehur qoftë edhe pa qëllim historinë e vërtetë të saj. Në fakt gërmimet e kryera në këtë vend kanë dhënë përgjigje shkencore dhe të pakundërshtueshme dhe ky nuk është një lajm i ri, përkundrazi. Gërmimet janë kryer që në vitet 1988 […]

Categories
Histori Të gjitha

Jeta nën Gjirokastër galeritë nën dhe

Si janë galeritë, kthinat dhe bodrumet nën qytetin e Gjirokastrës? Përse shumë prej tyre nuk njiheshin? Si u ndërtuan disa shekuj më parë dhe çfarë fshihet pas tyre? Një histori magjike që nuk duhet humbur. Ndiqni të plotë dokumentarin e gazetarit Marin Mema.

Categories
Jetë Turizmi

Gjirokastër, Pazari i rijetësuar sjell aromën e traditës

Gjirokastra tashmë është shndërruar në një destinacion turistik dhe kulturor falë dhe investimeve dhe rijetësimit të Pazarit, ku turistët vendas dhe të huaj shijojnë asetet e trashëgimisë kulturore si dhe kulinarinë e shumëllojshme që kjo zonë ka. Ministrja e Kulturës, Elva Margariti për Gjirokastrën është shprehur se, “morëm përsipër të realizonim atë që premtuam: T’i […]