Categories
Histori Të gjitha

Vlora e vjetër dhe kalaja e Skelës /Foto

Nga Gëzim Llojdia 1.Qyteti edhe në foto historike të ruajtur nga dëshmitarë të kësaj periudhe tregojnë fytyrën e qytetit, pak të njohur, të errtë të historisë. Urbanistika e katër lagjeve të hershme tregon përfund katër kodrave (Qafës së Koçiut, Mesovunit, Budakut dhe Kuzbabasë) shtrirje e banesave qytetare dhe ka një arsye që shqyrton këtë shtrirje të […]

Categories
Histori Të gjitha

Jeta nën Gjirokastër galeritë nën dhe

Si janë galeritë, kthinat dhe bodrumet nën qytetin e Gjirokastrës? Përse shumë prej tyre nuk njiheshin? Si u ndërtuan disa shekuj më parë dhe çfarë fshihet pas tyre? Një histori magjike që nuk duhet humbur. Ndiqni të plotë dokumentarin e gazetarit Marin Mema.