Tag: histori e tashme

  • Ja Vlora në vitet ‘20-30, kur “hidhte në det” italianët e perandorisë së madhe /Foto

    Ja Vlora në vitet ‘20-30, kur “hidhte në det” italianët e perandorisë së madhe /Foto

    Epopeja e Luftёs sё Vlorёs nё vitin 1920 ёshtё njё nga faqet mё tё lavdishme tё historisё tonё kombёtare. Mё 29 maj 1920 u mbajt kuvendi nё Barçalla, njё shpat mali pranё Dukatit ku pjesemarrёsit aprovuan propozimin pёr tё filluar sa mё parё kryengritjen çlirimtare kundёr pushtuesit Italian. Mё 26 prill 1915 midis qeverive tё…

  • Kjo është piktura e larguar për hatër të Serbisë

    Kjo është piktura e larguar për hatër të Serbisë

    Kjo është piktura në hollin Kuvendit të Kosovës që përmban elemente kombëtare e që konoton historinë e shqiptarëve dhe luftërat e tyre për liri e për bashkim kombëtar, shkruan shqip.info/ Dhe është mu kjo piktura që i pengoj Beogradit, klasës politike shqiptare dhe Listës Serbe. Paçka, kjo pikturë edhe u konzervua, e u mbështell, me…