Categories
Histori Të gjitha

Vera e rrallë që konsumonin Ilirët, edhe Aristoteli ka shkruar për të

Nga : MARIN MEMA Një nga përshkrimet më interesante për Ilirinë e sjell filozofi dhe mendimtari i madh i lashtësisë, Aristoteli. Përmes tij rijetëzohen elementë pak të njohur, e mjaft tërheqës.  Megjithatë një prej tyre mbetet absolutisht më i veçanti. Në veprën “De Mirabilibus Auscultationibus”, Aristoteli mes të tjerash shkruan edhe për verën e mjaltit […]