More

  Albioni-Britani i themeluar nga Briti Trojan ose Brutusi sipas kronikave latine

  Shruan: Shqipe Hoxha

  Ne doreshkrimin Anglo-Sakson Pseudo-Sybella, i shkruar ne latinisht, tregohet se Britania ishte nje ishull i populluar nga te mbijetuarit e Trojes (insulam reliquiis Trojanorum inhabitatam). Pra pushtuesit anglo-sakse thone per ata qe gjeten se jane trojane.

  Kronika saksone Widukind thote se :

  “Saksonet kane prejardhje nga Maqedonia, nga ushtria e Aleksandrit te Madh”

  Pas luftes se Trojes nje pjese e madhe e trojaneve u vendos edhe ne Maqedoni, ose Paioni ne ate kohe. Albion nderron emer ne Britani vetem kur aty vajti Briti Trojan ose Brutusi sips kronikave latine. AI nuk ishte i pari i etnise se tij që shkonte ne ishujt britanik dhe po ashtu edhe anglosaksonet qe erdhen me pas ishin po ashtu dinasti dardano-trojane qe me kalimin e kohes ishin vendosur ne Maqedoni.

  Cezari e quajti Londren si Trinovante, Troja e re, nga ku edhe familja e tij e kishte prejardhjen. Kete gje ai e permend edhe kur kerkon te pushtoje Britanine duke u vene ne dukje se jane nga e njejta dege gjaku trojan.

  Lord Chancellor Fortwescue, ne punen e tij “Ligjet e Anglise” thote se :
  “Mbreteria e Britanise ka instututet e veta origjinale nga Briti i Trojaneve”.

  Ka emra mbretrish britanike si Bard(h)u, Pari, Albion, Romi etj nga shek XII-XI pes, pra pak kohe pas perfundimit te luftes se Trojes.

  Ka me qindra fakte dhe eshte e pakundershtuar dhe e pamundur qe te kundershtohet se britaniket e vjeter ishin me origjine nga dinastite mbreterore dordano-trojane-ilire-thrakase-maqedonase.

  Gdhendje guri me simbole anglo-saksone..

  Lajmet e fundit
  Lajme të ngjashme

  PËRGJIGJU

  Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
  Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu