Categories
Flamuri Kombtar Histori Të gjitha

Shqiponja me dy koka simboli ynë kombëtar, më i lashti i botës, cila është prejardhja dhe domethënia e saj

Kronologji e shkurter e perdorimit te ketij simboli 1) Aparenca e pare historike: afersisht ne vitin 2300 para eres sone ne disa gdhendje qe gjenden ne Lagash te Babilonise (Iraku i sotem) 2) E shfaqur ne monumente te qyteterimit te Hititeve, 1250 para eres sone 3) E perdorur si simbol kryesor i Perandorise se Bizantit […]

Categories
Flamuri Kombtar Histori Të gjitha

Zanafilla ilire e flamurit më të bukur në botë

Flamuri shqiptar është simboli i shqiptarëve kudo ku janë. Ai është kthyer në një emblemë të dashurisë për kombin,  një dashuri dhe krenari vetëidentifikuese. Në mënyrë të veçantë është kthyer në modë dhe në të gjitha manifestimet kombëtare, festa, ndeshje futbolli shpaloset i bukur dhe krenar. Dhe pa dyshim ai është simboli kryesor i të […]

Categories
Flamuri Kombtar Histori Të gjitha

Sa e vjetër është stema e flamurit kombëtar shqiptar

Flamuri kombëtar shqiptar është shumë i vjetër,qysh nga koha e heroit të gjithë shqiptarëve, Skendërbeut.

Categories
Flamuri Kombtar

Shqiponja dykrenore ne strukturat e trasheguara shpirterore e materiale te popullit tone

Prof. Dr. Zymer Neziri Instituti Albanologjik i Prishtinës Autori Jaho Brahaj, i pranishëm që disa dekada në studimet shqiptare në fushën e gjurmimeve të heraldikës shqiptare dhe të etnokulturës, në gazeta, në revista dhe në tubime shkencore kombëtare e ndërkombëtare, është autor i pesë veprave monografike. Ai është i njohur edhe për përkushtimin e tij […]

Categories
Flamuri Kombtar

Flamuri Kombetar Shqiptar – pasuri e cmuar e kombit tone

Ky libër i studiuesit Jaho Brahaj është i mirpritur dhe i domosdoshëm, për një nga pasuritë më të mëdha shpirtërore e materiale, që ka trashëguar në shekuj kombi ynë, por edhe një simbol identifikues i shpirtit dhe qenësisë së shqiptarit, për të cilin ka derdhur shumë gjak, për ta mbrojtur e për ta lartësuar në […]

Categories
Flamuri Kombtar

Flamuri Shqiptar

Shqiponja dykrenare është përdorur si simbol pushteti dhe dokumentohet se është përdorur për herë të parë nga perandori Kostandin dhe më pas u bë traditë vendëse në të gjithë Ballkanin. U përdor edhe nga Skënderbeu, për të treguar se ishte përfaqësues i sundimit paraosman. Kush është rrjedha historike? Profesor Kasem Biçaku tregon: Në lashtësi ka […]