flamuri kombtar

Kostandinopoli u mbrojt nën flamurin arbëror

Pas ndarjes së Perandorisë Romake në dy pjesë më 395,trevat iliro-shqiptare hynë në përbërje të Perandorisë Bizantine, gjë që ishte…

2 years ago

Shqiponja me dy koka simboli ynë kombëtar, më i lashti i botës, cila është prejardhja dhe domethënia e saj

Kronologji e shkurter e perdorimit te ketij simboli 1) Aparenca e pare historike: afersisht ne vitin 2300 para eres sone…

2 years ago

Zanafilla ilire e flamurit më të bukur në botë

Flamuri shqiptar është simboli i shqiptarëve kudo ku janë. Ai është kthyer në një emblemë të dashurisë për kombin,  një…

2 years ago

Sa e vjetër është stema e flamurit kombëtar shqiptar

Flamuri kombëtar shqiptar është shumë i vjetër,qysh nga koha e heroit të gjithë shqiptarëve, Skendërbeut.

2 years ago

Shqiponja dykrenore ne strukturat e trasheguara shpirterore e materiale te popullit tone

Prof. Dr. Zymer Neziri Instituti Albanologjik i Prishtinës Autori Jaho Brahaj, i pranishëm që disa dekada në studimet shqiptare në…

2 years ago

Flamuri Kombetar Shqiptar – pasuri e cmuar e kombit tone

Ky libër i studiuesit Jaho Brahaj është i mirpritur dhe i domosdoshëm, për një nga pasuritë më të mëdha shpirtërore…

2 years ago