Categories
Aktualitet

Fabrikë ilegale e mishit; Prodhohej sallam në kushte të rrezikshme për shëndetin

AKU ka bllokuar 257 kg mish në Katund të Ri të Durrësit. Një dhomë e vogël deri në dy ditë më parë në mënyrë ilegale ka shërbyer si thertore.

Pasi gjëja e gjallë therej këtu, mishi më pas përpunohej në sallam. Ambienti në fjalë ndodhej ngjitur me njësinë e tregtimit të mishit të Ramiz Shallës.

Duke parë mungesën e kushteve higjeno-sanitare si dhe teknike-teknologjike për procesin e therjes së kafshëve të gjalla, AKU e bllokoi atë.

Shkeljet nuk përfundojnë këtu gjaku i pisët i kafshëve derdhet në kanalin përbri subjektit duke kontaminuar ambientin përreth.

“Konfiskuam produktin dhe bllokuam ambientin. Vlera e gjobës shkon në 250 mijë lekë”, tha Ardit Tabaku, AKU Durrës.

Sipas AKU-së mishi nuk kishte vulën e veterinerit, për këtë arsye mish dhe nënprodukti i tij do të asgjësohet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *