Categories
Bota

Evropa rrezikohet nga thatësira

Ekspertët e motit paralajmërojnë për thatësira në Evropë gjatë verës, ndërsa zjarrfikësit janë përballur me zjarre në pyje të enjten, ndërsa fermerët shqetësohen për të korrat dhe përsëritje të kushteve të vitit 2018. Në Gjermani, ekonomia më e madhe e Evropës, fermerët kanë frikë që në fillim të sezonit të mbjelljes për shkak të reshjeve […]

Categories
Të gjitha

Marin Barleti, ura e parë lidhëse mes Shqipërisë dhe Evropës

Në gjithë aradhën e humanistëve me prejardhje nga tokat shqipfolëse, dallohet si kryesues e si xhevahir ndriçues i madhi dhe i pakrahasueshmi, historiani, kronikani e shkrimtari, prifti i urdhrit të fretërve minorë Marin Barleti. Figura e tij është aq e shquar, sa studimet për të vazhdojnë akoma edhe sot, shekuj pas vdekjes së tij. Të […]