Tag: koha e komunizmit

 • Dasma në kohën e komunizmit, ja si festoheshin në Shqipëri /Foto

  Dasma në kohën e komunizmit, ja si festoheshin në Shqipëri /Foto

  Koha e komunizmit ka qenë një nga periudhat më të vështira për shqiptarët. Mbase ishin të gjithë të barabartë dhe nuk i kishim këto diferentizmat e ditëve të sotme, por  çdo gjë ishte me limit. Edhe dasmat gjithashtu kishin mënyrën e vet të të festuarit. Më poshtë ju sjellim një fotogaleri që të njiheni me…

 • Fotografi të rralla: Pamje nga epoka e komunizmit në Shqipëri /Foto

  Fotografi të rralla: Pamje nga epoka e komunizmit në Shqipëri /Foto

  Realizmi Socialist duket si një realitet kaq i largët i parë sot. Përngjan me një ëndërr, e edhe me një makth për disa. Fotot e mëposhtme dëshmojnë përditshmërinë rreth viteve ’70-’90, që kanë qenë edhe dy dekadat më të vështira për popullin dhe që sollën kolapsin e regjimit për shkak të mjerimit.

 • Viti 1987/ Ishte koha kur Shqipëria mori një çmimin ndërkombëtar “për ushqimin”

  Viti 1987/ Ishte koha kur Shqipëria mori një çmimin ndërkombëtar “për ushqimin”

  Me 6 prill të vitit 1987, Shqipërisë do t’i akordohej një çmim ndërkombëtar për ushqimin. Shtypi i kohës sillte një artikull të gazetës zyrtare të komunistëve daneze ku evidentohet ky çmim që iu akordua Shqipërisë në një event për ushqimin të mbajtur në Meksikë. Gazeta daneze “Arbejdern” e 22 prillit të vitit 1987 raportonte se…