historia komunizmit

Gulagu shqiptar ose Burgu i Spaçit. Një histori e frikshme

“Gulagu shqiptar”, dëshmi, fakte, rrëfime të drejtpërdrejta… Një dokumentar nga gazetari Marin Mema që sjell të vërteta rrënqethëse për kampin-burg…

2 years ago

Dasma në kohën e komunizmit, ja si festoheshin në Shqipëri /Foto

Koha e komunizmit ka qenë një nga periudhat më të vështira për shqiptarët. Mbase ishin të gjithë të barabartë dhe…

2 years ago

Viti 1987/ Ishte koha kur Shqipëria mori një çmimin ndërkombëtar “për ushqimin”

Me 6 prill të vitit 1987, Shqipërisë do t’i akordohej një çmim ndërkombëtar për ushqimin. Shtypi i kohës sillte një…

2 years ago

Gatishmëria e ushtrisë, 72 orë 750 mijë ushtarë “nën armë”

Strukturat ushtarake e viteve ‘80 lejonte që për 72 orët e para, të mund të bëheshin gati për luftë të…

2 years ago