Categories
Bota Diaspora Shqiptare

Ahmet Gjanaj kandidat për Parlamentin Evropjan dhe Luiza Duraku për Parlamentin belg

Ndodhë për herë të parë që dy shqiptarë të hynë në garë për deputet,Ahmet Gjanaj ka kandiduar për Parlamentin Evropjan për herë të parë një shqiptarë mund të përfaqsoj Belgjikën në Parlamentin Evropjan.

Befasia tjetër është një vajzë e re nga Maqedonia,Luiza Duraku më sakt është nga Haraçina e Shkupit që për herë të parë ndodhë një vajzë shqiptare të futet në garë në nivel federalë në Belgjikë. 

Në Belgjikë paralelisht do të organizohen zgjedhje në tre nivele, zgjedhjet regjionale,federale dhe evropjane.

Edhe në nivel regjional kan kandiduar shumë shqiptarë por kjo nuk përbën ndonjë befasi sepse në regjione ka pasur shqiptarë edhe më parë,por ajo që vlenë të theksohet është kandidatura e Luiza Durakut që është kandidatja e vetme shqiptare në nivel të federatës Belge me shumë gjasa për tu zgjedhur deputete e Parlamentit Federal Belgë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *