More

  Mediat ndërkombëtare: Shqipëria ndër shtetet më të sigurta në botë

  Suedia, Zvicra dhe SHBA janë së bashku me Shqipërinë 4 shtetet me të sigurta në botë bazuar në sipas infastrukturën (bunkere, fortesa) si dhe hapësirat natyrore në të cilat është më pak e mundshme që të përhapet lufta e tretë botërore.

  Indeksi i Paqes Ndërkombëtare “Global Peace Index” ka publikuar listën me shtetet më të sigurta pas tensionit të madh mes Rusisë dhe Ukrainës, presionit ekonomik mes Amerikës dhe Kinës si dhe luftës së mundshme civile në Venezuelë.

  Shqipëria është në këtë listë “falë” 170,000 bunkerëve të ndërtuar gjatë regjimit të diktatorit Enver Hoxha. Shqipëria ka 5.7 bunkerë për kilometër katror, dhe do të duheshin rreth 800 euro për të shkatërruar çdo një prej tyre shkruan portali britanik express.co.uk.

  Lajmet e fundit
  Lajme të ngjashme

  PËRGJIGJU

  Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
  Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu