Categories
Lajme

Prishtinë, ekspozitë për fëmijët e vrarë në luftën e Kosovës

Në Prishtinë u hap ekspozita e titulluar “Na ishte njëherë që mos qoftë kurrë”. Kjo ekspozitë ka publikuar veshje dhe detaje të tjera për plot 1024 fëmijë të vrarë gjatë Luftës së Kosovës gjatë periudhës 1998 – 2000.

Njëzet vjet më parë, shtatë anëtarë të familjes Duriqi u ekzekutuan në qytetin e Podujevës. Të hënën, dy dekada më vonë, në një ekspozitë të organizuar nga Qendra për të Drejtën Humanitare në Prishtinë, Enver Duriqi tregoi përmes lotëve se si u vra familja e tij më 28 mars 1999.

Krahas prindërve dhe gruas së tij, katër nga fëmijët e Duriqit u vranë, dy vajza dhe dy djem. “Vrasja e fëmijëve të mi ndodhi më 28 mars 1999 në qendër të Podujevës. Më i riu ishte 21 muaj dhe më i madhi ishte 9 vjeç “, kujton ai, duke mbajtur në dorë kartën e regjistrimit të djalit në shkollë, raporton “Prishtina Insight”.

Familja Duriqi erdhi në qytet për të gjetur strehim pas sulmeve të pamëshirshme nga forcat serbe në fshatrat e rajonit të Podujevës. Fatin e tyre e kishin edhe familje të tjera shqiptare, që u terrorizuan nga forcat paramilitare serbe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *