Tag: Bajo Topulli

  • Lufta e Mashkullorës Historitë e rrapit që nuk është më

    Lufta e Mashkullorës Historitë e rrapit që nuk është më

    Në prill të 1907 peshkatarët e Brindizit çuditeshin me një grup burrash, të veshur çuditshëm, gjithnjë të shqetësuar, me flokë e mjekra të gjata, që silleshin rrotull një anijeje të vjetër e të vogël me vela, në pritje që të qetësohej deti. Këta ishin Mihal Grameno, Çerçiz Topulli dhe të tjerët, që po prisnin ditën…

  • Bajo Topulli dhe Çerçiz Topulli me penë e pushkë për çlirimin e Shqipërisë

    Bajo Topulli dhe Çerçiz Topulli me penë e pushkë për çlirimin e Shqipërisë

    Në mesin e familjeve atdhetare, emblematike  të kombit shquhet edhe familja Topulli nga Gjirokastra e cila çlirimit të Shqipërisë i dha dy ndër personalitetet më meritore dhe më militante të kombit: Bajo Topullin dhe Çerçiz Topullin. Të dy vëllezërit nën ndikimin e ideve të rilindësve, Konstandin Kristoforidhi, Vaso Pasha, Avdyl, Naim dhe Sami Frashëri, Jani…