Cerciz Topulli

Historia e Çerçiz Topullit

Historia e Çerçiz Topullit (lindur ne 1880-vdekur ne 15 (ose 17) korrik 1915), është historia e një Heroi të Popullit…

2 years ago

Lufta e Mashkullorës Historitë e rrapit që nuk është më

Në prill të 1907 peshkatarët e Brindizit çuditeshin me një grup burrash, të veshur çuditshëm, gjithnjë të shqetësuar, me flokë…

2 years ago

Çerçiz Topulli, “atdhetarët” dhe arsyeja për eleminimin e Bimbashit

Nga Enela Topulli Topullarët i kanë rrënjët në Sul, krahinë në Epir (në Çamërinë e sotme). Suliotët ishin aktorë me…

2 years ago

Bajo Topulli dhe Çerçiz Topulli me penë e pushkë për çlirimin e Shqipërisë

Në mesin e familjeve atdhetare, emblematike  të kombit shquhet edhe familja Topulli nga Gjirokastra e cila çlirimit të Shqipërisë i…

2 years ago

Lufta e Mashkullorës Historitë e rrapit që nuk është më

Në prill të 1907 peshkatarët e Brindizit çuditeshin me një grup burrash, të veshur çuditshëm, gjithnjë të shqetësuar, me flokë…

2 years ago