Tag: belshi

 • Historia e vërtetë e avionit amerikan që ra në Belsh të Elbasanit

  C-53 përgjigjet në apel. Pas 73 vitesh gati për t’u kthyer në bazë Ky është rasti i një avioni me histori të rrallë. Misioni i tij nuk zgjati me orë. C-53 nuk ishte thjeshtë një avion. Ai pat fatin të jetë një krijesë që do mbahet mend gjatë. Ka dekada që mungon në apel. Por…

 • Liqenet e Dumresë: Zbuloni thesaret ujore afër Elbasanit

  Liqenet e Dumresë: Zbuloni thesaret ujore afër Elbasanit

  Si një kurorë e mbushur me gurë të çmuar, zona e Dumresë me 86 liqenet e saj të përmasave të ndryshme magjeps cilindo kalimtar që kërkon ta zbulojë më nga afër. Të pozicionuar në rrethin e Elbasanit, 160 metra mbi nivelin e detit, liqenet e Dumresë njihen për veçoritë e tyre dhe peizazhet e jashtëzakonshme që krijojnë në…

 • Origjina e emrit “Dumre” dhe historia e 800 peshkatarëve

  Origjina e emrit “Dumre” dhe historia e 800 peshkatarëve

  Zona e Dumresë ndodhet afro 45 minuta larg Elbasanit dhe shtrihet në një sipërfaqe prej 21.500 hektarë, ku 3 për qind të saj e zënë Liqenet Karstike, numri i të cilëve shkon në afro 85 të tillë. Vëllimin më të madh të ujit e ka liqeni i Merhoes, por liqen të mëdhenj konsiderohen edhe i…