Dumrea

Historia e vërtetë e avionit amerikan që ra në Belsh të Elbasanit

C-53 përgjigjet në apel. Pas 73 vitesh gati për t’u kthyer në bazë Ky është rasti i një avioni me…

2 years ago

Liqenet e Dumresë: Zbuloni thesaret ujore afër Elbasanit

Si një kurorë e mbushur me gurë të çmuar, zona e Dumresë me 86 liqenet e saj të përmasave të…

2 years ago

Përkujtohet Batalioni i Dumresë

Cërriku ka kujtuar këtë të premte dëshmorët e Batalionit të Dumresë të cilët luftuan për lirinë e vendit. Festimet nisën…

2 years ago

Seferani i Belshit, kryeqyteti i natyrës

E dini se në Shqipëri, gjendet një fshat piktoresk në Belsh të Elbasanit? Atë që Sami Frashëri e mendonte si…

2 years ago

Elbasan – Kostumet popullore, traditë e pasur dhe e hershme e rajonit

Treva e Elbasanit në Shqipërinë e mesme numëron 37 lloje kostumesh popullore autentike, me mbi 10-të variante. Në këtë trevë çdo 11 mijë…

2 years ago

Origjina e emrit “Dumre” dhe historia e 800 peshkatarëve

Zona e Dumresë ndodhet afro 45 minuta larg Elbasanit dhe shtrihet në një sipërfaqe prej 21.500 hektarë, ku 3 për…

2 years ago

Dumrea dhe 85 Liqenet një bukuri turistike!

Dumrea ndodhet fare pranë Elbasanit, Tiranës, Gramshit dhe Kuçovës, me një bukuri të rrallë dhe një histori tepër intriguese. Në…

2 years ago