Origjina e emrit “Dumre” dhe historia e 800 peshkatarëve

Zona e Dumresë ndodhet afro 45 minuta larg Elbasanit dhe shtrihet në një sipërfaqe prej 21.500 hektarë, ku 3 për qind të saj e zënë Liqenet Karstike, numri i të cilëve shkon në afro 85 të tillë. Vëllimin më të madh të ujit e ka liqeni i Merhoes, por liqen të mëdhenj konsiderohen edhe i… Continue reading Origjina e emrit “Dumre” dhe historia e 800 peshkatarëve

Liqenet e Balgjajt, mrekullia e paeksploruar që “thërret” për vëmendje

Liqenet e Balgjajt, mrekullia e paeksploruar që “thërret” për vëmendje… Ndër mrekullitë më të paeksploruara në Dibër janë edhe liqenet e Balgjajve shkruan shqip.info. Në vendin ku kryqëzohen grykat e Katërgrykëve, teksa merr rrugën nga ura që të çon drejt Kacnisë, të del përpara, mrekullia piktoreske e vargmalit të Balgjajve. Natyra e përsosur me një… Continue reading Liqenet e Balgjajt, mrekullia e paeksploruar që “thërret” për vëmendje

Dumrea dhe 85 Liqenet një bukuri turistike!

Dumrea ndodhet fare pranë Elbasanit, Tiranës, Gramshit dhe Kuçovës, me një bukuri të rrallë dhe një histori tepër intriguese. Në përgjithësi është një zonë me një peizazh natyror që të bënë për vete në të katër stinët por më interesante është pranvera dhe vjeshta, ku bimësia pikas me ngjyrat e saja të theksuara shkruan shqip.info… Continue reading Dumrea dhe 85 Liqenet një bukuri turistike!