Më shum

  Vjen lajmi i madh, KE rekomandon hapjen e negociatave për Shqipërinë

  Komisioni Europian rekomandon hapjen e negociatave për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut. Gjatë publikimit të Progres Raportit, Komisioneri Hahn deklaroi se Shqipëria ka bërë një reformë të paprecedentë në drejtësi, ndërsa vlerësoi si historike marrëveshjen mes Maqedonisë së Veriut dhe Maqedonisë.

  “Rajoni duhet të ketë më shumë rezultate të qëndrueshme, së pari shteti ligjor. Qëllimi i zgjerimit është të eksportojmë stabilitet, jo mosmarrëveshje mes dy palëve. Maqedonia e Veriut dhe Greqia bënë një marrëveshje historike. Ballkani Perëndimor ka probleme ekonomike dhe duhet zgjidhur çështja e papunësisë. Problem emigracioni I lartë, lindjet e ulëta. Shqipëria ka bërë reformë të paprecedëntë në sistemin e drejtësisë. Maqedonia ka arritur një marrëveshje historike me Greqinë. Janë një shembull sesi duhet forcuar marrëdhënia fqinjësore në Rajon. Komisioni rekomandon hapjen e negociatave për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut. Duhet t’I qëndrojmë anagzhimit tonë dhe t’I përmbahemi premtimeve”, tha Hahn.

  Propozimi do të diskutohen më vonë në nivel të ministrive të punëve të jashtme të vendeve anëtare të Bashkimit Evropian, pasi vendimi i fundit për hapjen e negociatave merret nga udhëheqësit e shteteve dhe qeverive të vendeve anëtare të BE-së përmes një samiti të rregullt.

  Vendimi final pritet të merret ndoshta në shtator nga Këshilli i Evropës, ku duhet vota unanime e vendeve anëtare të BE-së.

  Latest news

  Cohu Shqiptar!

  Në këmbë o Shqiptar që vendin tuaj e doni, Pash atë gjak që kanë derdh t´parët fjalën...

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  Related news

  Cohu Shqiptar!

  Në këmbë o Shqiptar që vendin tuaj e doni, Pash atë gjak që kanë derdh t´parët fjalën...

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here