Categories
Shikon ne enderr

Pse ëndërrojmë! Natyra e ëndërrimeve ende është një mister edhe pse

Detyre Kursi Universiteti :”Aleksander Moisiu “ Fakulteti: Fakulteti i Edukimit Dega: EPF Kursi : Psikologji TEMA: ENDRRAT Pse Ëndërrojmë Natyra e ëndërrimeve ende është një mister edhe pse ato ekzistojnë, edhe pse të gjithë ëndërrojmë. Cfare jane endrrat? Si ndikojne endrrat ne psikologjine tone ?! Anet positive dhe negative ! Nje rast studimi Konkluzionet Është […]

Categories
Shikon ne enderr

Interpretimi i nje endrre sipas frojdit dhe jungut

Interpretimi i nje endrre sipas Frojdit dhe Jungut C’jane endrrat? Endrrat dhe enderrimi jane nder format me te lashta shpirterore te njeriut. Po ashtu,edhe interesimi per njohjen dhe shpjegimin e tyre eshte mjaft i lashte. Gjurmimet e para te endrrave tregojne se keto u konsideruan sekrete te shpirtit,ketyre u eshte dhene shpesh nje kuptim magjik. […]

Categories
Shikon ne enderr

Interpretimi i endrrave me shkronjen A

Këtu ju mund ti gjeni interpretimet e ëndrrave sipas shkronjave të alfabetit. Zgjedhni shkronjen shpjegimin e ëndrres suaj. Abonent Në qoftë se shikoni sikur jeni abonent reviste ose gazete ose çfarëdo lloj gjëje, do të keni mërzi dhe hidhërime. Në qoftë se shikoni sikur regjistroheni si abonent diku do të keni humbje të madhe parash. […]

Categories
Shëndeti Shikon ne enderr

Këshillat e duhura si të bëni një gjumë të mirë

Gjumi është një pjesë thelbësore e shëndetit dhe mirëqenies. Nëse njeriu nuk fle si dhe sa duhet, atëherë do të përballet me një luhatje të thellë hormonale dhe funksione të dobëta të trurit. Mungesa e gjumit shkakton shtim në peshë, rrezik në rritje të sëmundjeve të zemrës, jo vetëm tek të rriturit por edhe tek […]

Categories
Kuriozitete Shikon ne enderr

Shikon në ëndërr para? Ja çfarë kuptimi kanë ëndrrat e tilla

Para se të tundësh kokën në shenjë mosbesimi me mendimin se ëndrrat nuk kanë ndikim në jetën tënde, ki parasysh se shkencëtarët kanë zbuluar së fundi se ëndrrat ndikojnë edhe në sjelljen tonë gjatë ditës. Në studimin e publikuar pak kohë më parë në revistën ‘Social Psychological and Personality Science’, një ekip i USA dhe […]

Categories
Kuriozitete Shikon ne enderr

Shihni gjarpër në ëndërr: Ja cili është kuptimi

Gjarpri simbolizon armikun e përbetuar, duke pasur parasysh se Iblisi i mallkuar e ka marrë gjarprin si ndërmjetës midis tij dhe Ademit, a.s.Sa më i madh të jetë gjarpri i parë në ëndërr aq më i ashpër do të jetë armiku.Gjarpri mund të simbolizojë edhe lapërdharin duke pasur parasysh natyrën e tyre për të kafshuar.Gjarpri […]