Shtetet ku mund të udhëtohet pa viza me pasaportë shqiptare

Shqipëria ka shënuar një përmirësim në drejtim të lëvizjes së lirë të qytetarëve pa viza. Këtë e konfirmon edhe raporti i fundit i “Hanley&Partner” i cili e rendit Shqipërinë në vend të 48, i takon pasaportave më të fuqishme në botë. Kështu, qytetarët shqiptarë mund të lëvizin lirshëm drejt 116 vendeve të huaja, pa pasur… Continue reading Shtetet ku mund të udhëtohet pa viza me pasaportë shqiptare

Pjesëmarrje historike e kandidateve në Itali, 95 kandidatë shqiptarë në garë

Pjesëmarrje historike e kandidateve shqiptare në Itali. Ajo mbërrin në 95 kandidatë, si shprehje e integrimit të komunitetit shqiptar në shoqërinë italiane. Shumë kandidatë shqiptarë për zgjedhjet e shumta në fund të majit (evropiane dhe komunale) tregojnë se politikisht komuniteti shqiptar ka bërë hop cilësor që mungonte pjesën së gjallë të komunitetit shqiptar të Italisë.… Continue reading Pjesëmarrje historike e kandidateve në Itali, 95 kandidatë shqiptarë në garë

Rikthehen tensionet në Jug. Ekstremistët grekë heqin tabelat në gjuhën shqipe

Rikthehet sërish debati i tabelave dygjuhëshe në jug të vendit. Disa foto të publikuara nga historiani Arben Llalla tregojnë se si tabelat e vënë rishtas nga ARRSH, ku shqipja ishte gjuhë e parë janë hedhur në tokë “Ekstremistët grekë rrëzojnë tabelat e reja në gjuhën shqipe dhe greqisht në fshatin Dhrovjan të Dropullit i cili… Continue reading Rikthehen tensionet në Jug. Ekstremistët grekë heqin tabelat në gjuhën shqipe