Aleksandri i madh

Zbulohet qyteti i humbur i Aleksandrit të Madh, 23 shekuj pas vdekjes

Qyteti i humbur i Aleksandrit të Madh ishte vend magjik ku pihej verë dhe ku filozofët shkëmbenin mendime. Tani, 2000…

1 year ago

Greqia e Maqedonia zihen për emrin dhe Aleksandrin e Madh, por ç’thonë autoret e lashtë për të

Nga : Marin Mema Të shkruash për Aleksandrin e Madh nuk është e lehtë, por as e vështirë. Nga njëri…

2 years ago

Fjalët e fundit të Aleksandrit të Madh

Fjalët e fundit të Aleksandrit të MadhKur ndodhej në shtratin e vdekjes, Aleksandri i Madh thirri gjeneralët e tij dhe…

2 years ago

“Jam ilir!” Zbulohet testamenti i Aleksandrit të Madh, grekët dhe maqedonasit të shokuar

Edhe pse kanë kaluar mijëra vite, bëmat, fitoret dhe betejat e Aleksandrit të Madh vazhdojnë të bëjnë bujë dhe të…

2 years ago