Hylli, mbreti i parë i ilirëve dhe misteri i kafkës së kristaltë

Shkruan: ALBERT HITOALIAJ Në maj të vitit 2008, Harrison Ford e gjeti veten përsëri në xhirimet e një prej roleve më klasikë të aventurës, Indiana Jones. Drejtuesi i këtij filmi ishte i famshmi Steven Spielberg dhe në qendër të aksionit ishte beteja që zhvillohej për zotërimin e një kafke të kristaltë, e cila kishte fuqi të… Continue reading Hylli, mbreti i parë i ilirëve dhe misteri i kafkës së kristaltë

Ja si përfunduan armët e Skënderbeut në Vjenë

Historia e armëve sipas Leo Alexander Freundlich Historinë se si armët përfunduan në Vjenë e jep konsulli i Shqipërisë në Austri gjatë Mbretërisë së Zogut, Leo Alexander Rfeundlich. Në Arkivin e Shtetit në dosjen e Skënderbeut gjendet një shkrim ku tregohet historia e udhëtimit të tij. Artikulli i Freundlish, një njeri i pasionuar pas historisë… Continue reading Ja si përfunduan armët e Skënderbeut në Vjenë

Misteri i varrit të Skënderbeut, si qëndron e vërteta

Rreth 545 vjet nga vdekja ende i panjohur fati i eshtrave të “Heroit” tonë Kombëtar, Gjergj Kastriot Skënderbeut?! Në vazhdim të debatit mbi engimën e eshtrave të Skënderbeut, botuar një ditë më parë, referuar një raporti të ’68 të mbajtur nga Enver Hoxha ku flitet se një prift (I paidentifikuar) ka gjetur një kafkë që… Continue reading Misteri i varrit të Skënderbeut, si qëndron e vërteta