More

  Skenderbeu

  - Advertisement -

  Fjalimi i fundit i Skënderbeut

  Ky është fjalimi ose porosia e fundit e Gjergj Kastriot Skënderbeut për popullin e tij. "Jam në prag të varrit. Po ju lë një mbretëri...

  ‘Skënderbeu hero, politikan, mbret dhe simbol i shqiptarve’

  Nga Aurenc Bebja*, Francë Në faqen n°314 të librit me titull “Histoire de la Turquie II – Historia e Turqisë II”, të poetit, romancierit, dramaturgut...

  Arbëreshët kujtojn betejën e Skënderbeut në fshatin Livadhi /Video

   Këta shqiptarë të lashtë për nga origjina janë vijnë për të vizituar fshatin Livadhi, në vendin ku është zhvilluar beteja e Gjergj Kastriotit kundër...

  Beteja e Torviolit në 29 qershor 1444

  Nga : Dorian Koçi Kjo ishte beteja e parë e Gjergj Kastriot Skënderbeut pas marrjes së Krujës në 28 nëntor 1443 dhe shpalljes së revoltës...

  Skënderbeu sipas 200 autorëve

  Një libër i ri për “Vitin Skënderbeu 2018”/ Album-Antologjia “Skënderbeu, Heroi ynë Kombëtar, Atlet i Krishtit, Mbrojtës i Europës”, synon ta rrokë figurën e...

  Nëna e Skënderbeut / për ata që duan ta dinë

  Nga Naim Flamuri Thoni, T’I BESOJMË PROPAGANDËS PANSLLAVE!? Ata kanë 300 vjet që duan t’ia veshin Skenderbeut nânën serbe, bullgare, greke, etj., era sendërtime. ARGUMENTET E SHKOQITUN MIRË...

  Fjalimi i fundit madhështor i Gjergj Kastriotit

  Aurenc Bebja, Francë Fjalimi i më poshtëm është marrë nga libri i autorit Stephan Zannovich, me titullin « Le Grand Castriotto d’Albanie, Histoire ». Teksti prej...

  Robërimi dhe kthimi i Skënderbeut sipas legjendave popullore

  PERCEPTIMET POPULLORE MBI HEROIN KOMBËTAR TË MBLEDHURA NGA STUDIUESI DHOSI LIPERI SHUMË DEKADA MË PARË DHE KRAHASIMI I TYRE ME FAKTET E NXJERRA NGA...

  Misteri i varrit të Skënderbeut, si qëndron e vërteta

  Rreth 545 vjet nga vdekja ende i panjohur fati i eshtrave të “Heroit” tonë Kombëtar, Gjergj Kastriot Skënderbeut?! Në vazhdim të debatit mbi engimën...

  Sekretet që nuk dinim për Skenderbeun/ Ja çfarë thoshte Senati i Venedikut

  Sipas një italiani të quajtur Petruzi, në një letër dërguar Senatit të Venedikut, jepen disa karakteristike më parë të panjohura për heroin kombëtar të...

  Letra e Skënderbeut drejtuar Papës në Romë, pesë shekuj më parë

  Kjo është letra që Skënderbeu ia kishte dërguar Papës në Romë. Kjo letër daton që nga 8 prilli i vitit 1456, ndërsa kjo gjë është...

  Zbulohet artefakti i rrallë historik, provon influencën e Skënderbeut në Europën e shek. XV

  Në mbyllje të vitit mbarëkombëtar të Gjergj Kastriot Skënderbeut dhe në prag të 575-vjetorit të shpalosjes së flamurit të qëndresës dhe mëvetësisë nga Heroi ynë Kombëtar në vitin 1443 në Krujë, kryeministri i vendit, Edi Rama, ka prezantuar sot në Qendrën për Hapje edhe Dialog një artefakt të rrallë historik.
  - Advertisement -

  Must Read

  - Advertisement -