Më shum

  Tusk propozon shtyrjen e Brexit-it për një vit, por me disa kushte

  Kryetari i liderëve të Bashkimit Evropian, Donald Tusk propozoi të martën t’i ofrojë Britanisë një zgjatje të afatit të Brexit-it deri në një vit, me mundësinë e largimit më herët, vetëm nëse Britania e ratifikon marrëveshjen ekzistuese të tërheqjes.

  Në një letër drejtuar krerëve të BE në prag të një samiti të posaçëm për të vendosur për daljen e Britanisë nga blloku, Tusk tha se dhënia e një zgjatje të tillë të gjatë, por fleksibël, do të parandalonte rrezikun e një serie zgjatjesh të herëpashershme dhe të samiteve të jashtëzakonshme, dhe paralelisht Britanisë do t’i jepej koha për të rishikuar strategjinë e saj. Por ai gjithashtu tha se duhet të ketë një numër kushtesh bashkangjitur.

  “Jo ri-hapje e Marrëveshjes për Tërheqje; Jo rifillim të negociatave të mëvonshme, përveç Deklaratës Politike; Mbretëria e Bashkuar do të duhej të ruante bashkëpunimin e saj të sinqertë edhe gjatë kësaj periudhe vendimtare, në një mënyrë që pasqyron situatën e saj si një shtet anëtar që largohet”, thuhej në letrën e Tusk.

  “Sidoqoftë, duhet të kujtojmë se Mbretëria e Bashkuar do të mbetet një shtet anëtar me të drejta dhe detyrime të plota”, tha ai.

  Latest news

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  Arsyet Përse Ju Bien Flokët – Gabimet Që Mund T’i Ndreqni Që Tani

  Krehja e flokëve kur janë të lagur i këput dhe i shkul ato. Foto: Flickr Flokët u bien të gjithëve. Qimet këputen dhe...

  Përmirësoni Tretjen me Vaj Ulliri – 4 Kura Natyrale që Mund t’i Përgatisni në Shtëpi

  I pasur në vlera kurative, vaji i ullirit mbetet mbreti i shëndetit të mirë. Foto: Flickr Problemet me stomakun , fryrja apo dhimbja...

  Related news

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  Arsyet Përse Ju Bien Flokët – Gabimet Që Mund T’i Ndreqni Që Tani

  Krehja e flokëve kur janë të lagur i këput dhe i shkul ato. Foto: Flickr Flokët u bien të gjithëve. Qimet këputen dhe...

  Përmirësoni Tretjen me Vaj Ulliri – 4 Kura Natyrale që Mund t’i Përgatisni në Shtëpi

  I pasur në vlera kurative, vaji i ullirit mbetet mbreti i shëndetit të mirë. Foto: Flickr Problemet me stomakun , fryrja apo dhimbja...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here