CARIA – Popujt e Azisë së Vogël – Shqipja gjuha e tyre.

Shkruan: Aleksander HASANAS Gjuha Cariane pa frikë mund të përdorim frazën – “Barbarians” gjuhë barbare pra, e fshehur kjo maskuar nga një maskim grek – për ti dhënë një përshkrim të shpejtë kombit të vet si të lashtë dhe të njohur si Carians. Kjo edhe për një arsye tjetër: A dini se shumë njerëz të famshëm… Continue reading CARIA – Popujt e Azisë së Vogël – Shqipja gjuha e tyre.

Sa shumë rastësi të gjuhës shqipe

Shkruan: Mili BUTKA Etimologji Sa shumë rastësi të gjuhës shqipe??? “E vërteta do të na çlirojë” dhe “e vërteta është konkrete”. Hegel. Përpara se të shohim një foto – figurë nga mitologjia skandinave, si fillim po ju sjell një tabelë krahasuese të fjalës shqipe “i/e embël” e krahasuar ajo me gjuhët; angleze, latine dhe greke. Pikërsisht… Continue reading Sa shumë rastësi të gjuhës shqipe