Skadon ultimatumi i Vuçiç për taksën, Kosova asnjë hap pas

Presidenti serb Aleksandar Vuçiç i ka dhënë afat deri më sot Qeverisë së Kosovës që të heqë taksën 100 për qind ndaj mallrave serbe dhe atyre boshnjake, në të kundërt ka paralajmëruar masa të ashpra ndaj vendit. Por ministri i Tregtisë së Kosovës, Endrit Shala, i ka thënë “Zërit” se taksa nuk hiqet pavarësisht kërcënimeve… Continue reading Skadon ultimatumi i Vuçiç për taksën, Kosova asnjë hap pas

Banka Botërore: Taksat mbi rrogën në Shqipëri janë dy herë më të larta se në rajon

Banka Botërore vlerëson se taksat mbi pagën në Shqipëri janë dy herë më të rënda se sa në vendet e tjera të rajonit. Në raportin e fundit ekonomik për Ballkanin Perëndimor, BB vëren se norma progresive prej 23%, është unike në të gjithë rajonin dhe dukshëm më e lartë se sa ajo që aplikojnë vendet… Continue reading Banka Botërore: Taksat mbi rrogën në Shqipëri janë dy herë më të larta se në rajon

Taksa e Kosovës ‘varfëron’ me 100 milionë Serbinë, 20 milionë Bosnjën!

Serbia dhe Bosnja e Hercegovina ka humbur miliona euro pas vendosjes së taksës 100% nga Republika e Kosovës. Nga nëntori i vitit të kaluar e deri më tani Serbia ka humbur rreth 100 milionë euro. Ndërsa, Bosnja ka humbiur hiq më pak se 20 milionë euro. Ndryshe, Qeveria e Kosovës kishte marr vendim me 21… Continue reading Taksa e Kosovës ‘varfëron’ me 100 milionë Serbinë, 20 milionë Bosnjën!